fbpx

Så här funkar det!

Hitta dina smultronställen i Skåne!

I Skåne finns det gott om mysiga caféer, gårdsbutiker, konsthantverkare, pensionat, utsiktsplatser, kulturskatter och picknickplatser. Med denna webbsidan vill vi skapa en plattform för småskaliga mat-, hantverks-, logi- och kulturentreprenörer i Skåne. Så att turister och utflyktsfarare snabbt och enkelt kan hitta till våra fina skånska smultronställen. Från Nordvästskåne till Österlen far vi på safari för att hitta guldkornen och tipsa dig!

 De platser som är utmärkta med en blomma på en större färgplupp tillhör våra utvalda Smultronställen. Dessa har vi besökt, fotograferat och skrivit en text om.

De Övriga platserna har vi ännu inte besökt, därför råder vi dig att själv kolla upp så att platsen finns kvar och har öppet för säsongen. Dessa Övriga platser är utmärkta med en enkel färgplupp.

Varje kategori har en färg

Nytt för i år är att varje kategori har en egen färg på kartan – både våra Smultronställen och våra Övriga platser:

Mat och fika           Boende          Butiker          Familj och barn  

Aktiviteter          Natur och kultur           Turistinfo  

Så här använder du Skånesafari

Om du sitter hemma och drömmer om nästa utflykt, välj kategori i menyn och börja surfa. Om du redan är ute på vägarna spanar du bara in de ställen som ligger nära din egen blåa punkt. Söker du något speciellt, t ex ett café som serverar laktosfritt eller tillåter hundar, gå in på sidan Sökfilter och gör ditt urval.

Fler skånska smultronställen?

Kanske vet du ett smultronställe som inte finns med på vår karta? Då är du varmt välkommen att Tipsa oss. Så snart som möjligt visar vi då ditt förslag som Övriga platser. Och kanske kommer platsen så småningom med bland våra utvalda Smultronställen.

Besöker du oss från mobilen?

Se till att du alltid har Skånesafari tillgänglig på mobilen: Gå in på www.skanesafari.se via mobilens webbläsare och spara Skånesafari som mobilapp genom att lägga till sidan på din hemskärm.