Törnrosasömn med ridderlig frukost

Rosenhäcken framför Törnrosa Bed and Breakfast är inte lika hög som i sagan. Det finns faktiskt ingen häck alls, bara ett fint rosentorg framför det ståtliga sekelskifteshuset. Ingången in till huset är trots det lite knivig att hitta, men strax till vänster om huset finns det en grind och bakom den finns trappan upp till ytterdörren.

Det doftar riddartid, rosenbad och sammetsgardin i en härlig blandning på insidan. Och när man långsamt får chans att upptäcka och uppleva alla våningar, rum och vrår är det två saker som känns uppenbara. Det måste ha tagit enormt mycket tid att samla in alla dessa tidstrogna prylar och arrangera dem i det vackra huset. Och någonstans bland alla vackra prylar och stämningsfulla rum måste det helt enkelt finnas en förtrollad spinnrock.

För i de sköna rokokosängarnas värld under sammetsdraperier, guldornament och keruber sover man otroligt gott. Och så långe att man riskerar att försova sig och missa den ljuvliga frukost som dukas upp i riddarhallen varje morgon. Men den ska man inte missa, så ta gärna väckarklockan med.

LÄS MER HÄR OM TÖRNROSA

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN