Det ljufva lifvet på Ransvik Havsveranda

På en klippkant i sägenomspunna Ransvik, och med Skånes kanske ljuvligaste havsutsikt, bjuder Andy och Matti på en klassisk badhotellsmeny med en touch av Toscana. Nu är det ju inte vilken klippkant som helst, vi befinner oss i Kullabergs naturreservat i Mölle. Och i en anrik stuga anno 1921, som sedan 2019 fått nytt liv. Här är det öppet och välkomnande för alla som vill njuta av det bästa livet har att erbjuda.

Kärleken till havet och naturen genomsyrar menyn. Både Andy och Matti brinner för att skapa upplevelser för alla sinnen, och att följa säsongen och använda råvaror när de är som bäst. Fisk, skaldjur, grönsaker och viltkött – allt är utvalt utifrån matfilosofin REKO.  

Här är det lika enkelt att slinka in på en härlig middagsupplevelse, en mindre lunchrätt, ett glas vin eller en kopp kaffe. Vågornas sång ackompanjerar den magiska stillheten, här kan man sitta i evighet känns det som. Och om säsongen är rätt och badsuget tränger på är det helt rätt att kränga på den randiga baddräkten och hoppa i de salta vågorna.

Det var nämligen här i Ransvik som ursprunget föddes till den skånska badkulturen. I slutet av 1800-talet badade män och kvinnor för första gången tillsammans som jämlika. ”Synden i Mölle” blev ett begrepp, och än idag lever den urgamla badlusten från sekelskiftet kvar på de stormslipade klipphällarna och i det grönsalta, klara vatten som bara finns i Mölle. Numera erbjuder Ransvik en helt nyrenoverad badplats, med dusch.

I Andys och Mattis nygamla paradis möts människor som jämlika för att njuta fullt ut av en hållbar måltidsupplevelse. Eller ett gott glas vin. Det är bara att hålla med Magasinet Skåne, som gett denna plats på jorden epitetet ”Skånes Bästa”.

LÄS MER

ÖPPETTIDER

FACEBOOK