I sommar bjuder Ernst Kirchsteiger på renoveringsromantik på Österlen. Det är nämligen dags att renovera en gammal Österlengård i Sommar med Ernst. En skånsk bondgård i Örnaberga, väster om Baskemölla, får proffsig hjälp att återskapa sin forna skönhet.

I årets upplaga fokuserar Ernst inte bara på smarta renoverings- och inredningslösningar utan även på ursprungstanken kring huset. Hur man kan ta tillvara regnvatten och återbruka gamla inredningsdetaljer för att på bästa sätt värna om naturen på bästa sätt. Det blir också odlingstips och till sin hjälp har Ernst som vanligt snickaren Mackan.

”Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla”, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Upptäck i närheten

Österlen är ett upplevelseparadis och väl här behöver man inte åka långt för att hitta små pärlor. Från Baskemölla finns en vacker vandringled, Strandpromenaden Baskemölla-Vik, där förunderliga blickfång och naturupplevelser avlöser varandra; hedar, skogsgläntor, strandpartier, vilda orchidéer, tipi-inspirerade träskulpturer och väl framme i Vik – Prästens Badkar. Sover som en prinsessa gör man till exempel på Törnrosa Bed and Breakfast i Simrishamn och badsugna kan ta sig ett vackert dopp på Stenshuvud Strand. Sommar med Ernst har premiär torsdag 27 juni kl 20.00 på TV4.

 

LÄS MER OM SOMMAR MED ERNST