Strosa på en sandrevel och spana efter säl

Att vandra på den halvmånformade sandreveln känns nästan som att gå på vatten, havsytan på båda sidor om känns inte långt under fötternas nivå. Måkläppens sanddynor flyttar sig ständigt och förändrar formen från år till år. Det tycks dock inte bekymra djurlivet här; knubbsäl, gråsäl, ejder, gråtrut och silvertärna är några av de arter som varje år finner familjelycka här.

Måkläppen är ett naturreservat och får besökas mellan 1 november och 31 januari. Övriga tider råder beträdandeförbud. Sannolikheten är dock stor att du får chans att titta in i en säls nyfikna ögon även under öppettiden; den lite större gråsälen med rak nos eller den lite mindre, uppnästa knubbsälen. Se men inte störa gäller förstås!

Kör in i Skanör och följ vägen mot Falsterbo. Snart syns skyltar mot Falsterbo golfbana, följ dem och parkera så nära du kan, golfbanans parkeringsplats är dock privat. Från golfbanan går en väg ut till fyren, vägen korsar golfbanan så se upp för hårda bollar, golfspelarna har företräde. Från fyren leder stigar ut till naturreservatet.

LÄS MER OM MÅKLÄPPEN

LÄS ÄNNU MER

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN