Lantlig lycka på Lyckås Gård

På Lyckås Gård råder ett genuint lugn. Från de sekelskiftesgamla gråstensväggarna till boställenas nypuffade kuddar är allt genomtänkt för att bjuda besökaren på en charmig, rofylld upplevelse. Gården har anor från 1917 och redan från start var visionen att skapa en besöksplats som bevarat och byggt vidare på gårdens unika miljö och utseende.

Tillvaratagna tegelstenar och takbjälkar här och där i ladugård och stugor bidrar till charmen, liksom boställenas fina inredning i lantlig stil. Lyckåsstugan, Blåbärstället, Smultronstället (som har bastu) och Krusbärsstället  bjuder på gott om utrymme både innanför och utanför väggarna. Varje boställe är rymligt och lämpligt för allt från par till familjer och sällskap som är ända upp till åtta personer.

På gården finns möjlighet att uppleva livet på landet genom att besöka djuren, åka en tur på traktorn, hoppa på höskullen eller fixa en mysig grillstund med vidunderlig utsikt över nejden, i väntan på solnedgången. Gårdens katter, kaniner och ”tama turistfår finns alltid i närheten och för de nyfikna lite äldre kan värden alltid guida runt bland maskiner och fält.

Cyklar finns att låna och till exempel är det möjligt att cykla på gamla stambanan hela vägen fram till Mölle. Just kring Kullaberg är möjligheterna stora till annorlunda upplevelser; paddla havskajak, åka på tumlarsafari eller boka en vinprovning på någon av de charmiga vingårdar som finns i närheten. Längs kusterna finns flera charmiga fiskebyar med små mysiga mat- och fikaställen. Kullaleden (en del av Skåneleden) erbjuder flera riktigt fina vandringar, läs gärna mer här.

Lyckås Gård är sedan några år tillbaka diplomerade då de använder förnybar elenergi från vindkraft. År 2020 kom gårdens egen solcellsanläggning igång och uppvärmningen sker sedan länge via ytjordvärme från två värmepumpar. Och fler hållbara lösningar är på gång.  Nyligen installerades minireningsverk och på åkermarken runt omkring gården odlas ekologiskt sedan 2019.

LÄS MER

SE ALLA LANTGÅRDAR PÅ KARTAN

SE ALLA STUGOR PÅ KARTAN

Adress: Buskerödsvägen 158, 263 91 Höganäs
Telefon: 070-771 54 48