Nyvärpt och nymalet på bästa lanthandelsvis

På gårdarna runt Österlenbyn Smedstorp värper hönorna inte i sexpack. Det har de inte gjort under de fem generationer som Leif Handlare tagit hand om grannhönornas leveranser. Och det gör de sannerligen inte nu heller.

På samma sätt kommer naturligtvis karamellerna i strut, hårdosten i knivskurna bitar och kaffebönorna i nymalet format. Och visst är det finurligt att det är just så alla dofter släpps fria och kan söka sig in i de sniffande näsborrar som regelbundet söker sig hit för att handla, njuta och prata bort en stund.

Den välskötta lanthandeln har anor från 1937 då Kjell Andersson startade upp butiken. Idag drivs Leif Handlare av femte generationen entreprenörer – Evalena och Caroline. Mycket av den fina gamla lanthandelsinredningen finns kvar, liksom skyltarna, burkarna, trälådorna och de virkade hyllkanterna.

Förutom de mest väsentliga förnödenheterna finns här också presentartiklar, inredningsprylar, konfektyrer och delikatesser från när och fjärran. Allt utvalt med två Österlenhandlares nedärvda näsa för smak, ögonfägnad och kvalitet.

LÄS MER OM LEIF HANDLARE