Handla, fika, posta och mys på Huaröds Lanthandel

I Huaröd hukar man sig inte när vinden viner. Många är de insatser som gjorts i byn för att rädda byns skola, mota bort vindkraftverk och bevara byns enda mataffär. Huaröds Lanthandel är nu byns käraste knutpunkt och här hittar man både närproducerade matvaror, café, apotek, bensinpump och postkontor.

I butikens caféhörna finns sallader, mackor, wraps och sötsaker. Frukost serveras vardagar från klockan 9.00. Tisdagar och fredagar serveras det lunch, även här med ett hållbart tänk. Och varje lördag finns en gästkock på plats för att ge prov på sin kokkonst och bjuda på en lunch att äta på plats eller att ta med hem.

Bland Huaröds Lanthandels leverantörer märks bland annat Solåkra gård, Nöbbelövs mejeri, Degeberga Kött & Chark, Gunnarshögs Gård och Pax Brygghus.

Huaröds Lanthandel har blivit uppmärksammade av EU, som beviljat stöd för landsbygdsutveckling. Målet är bland annat att minska svinnet i butiken med hjälp av ett beredningskök.

För den vandringssugne tipsar vi om Åbjärs naturreservat strax i närheten. Här finns varierad terräng med spännande vandringsstigar genom bokskog och längs Mjöån.  

LÄS MER

ÖPPETTIDER