Äkta badlifvsatmosfär och makalöst vackra rum

Hotel Kullaberg är Mölles äldsta hotell med anor från 1875. Med pittoreska verandor, charmiga rum och bedårande sekelskiftesatmosfär är Hotel Kullaberg nog det närmsta du kan komma ett klassiskt badhotell.

Vill du uppleva Mölles vackraste sida är det här du ska sova som en prinsessa i makalöst vackra rum. Kanske spana in vågorna från verandan, smuttandes på ett glas Mumm med en grandios räkmacka eller äggakaga därtill. Och med hela känslan kvar från morgonens obligatoriska dopp i Solviks eller Ransviks skummande vågor, iklädd randig baddräkt och klapperstenstofflor.

Tyskarna förstod redan tidigt att i Mölle kunde man roa sig kungligt, båda i hafvet och på land, och anlände i lämmeltåg till detta syndens näste. Först med båttrafik och senare med direkttåg från Berlin till Mölle. Driftiga Möllebor insåg raskt sitt ansvar som nordvästra Skånes badmetropolbevarare och byggde hotell efter hotell. Snart fanns det ca tio stycken, och minst lika många pensionat och uthyrningsrum i Möllebornas egna hus.

Hotel Kullaberg är enligt TripAdvisor ett av Sveriges vackraste hotell och alla som besökt hotellet en vacker sommardag måste bara hålla med. Vill du uppleva äkta badlifvsatmosfär med extra guldkant är Hotel Kullaberg din plats på jorden.

BILDER: Copyright Hotel Kullaberg

LÄS MER OM HOTELL KULLABERG

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN