Hässlunda Fattigstuga är ett klassiskt B&B mitt bland åkrarna i gamla kyrkbyn Hässlunda. Fyra dubbelrum, ett stort sällskapsrum och kök är renoverade och inredda på ”gammalt vis”. Huset byggdes ju någon gång på 183-0talet som fattighus. Men gästerna i nutid möts av ombonade rum, varma färger, svenska tapetmönster, bröstpanel och en hel del små detaljer som får en att slappna av och njuta av sin ledighet. 

Hos oss är rummen bäddade, badlakan och handdukar är framlagda och duschtvål och shampoo finns. Tre av våra dubbelrum delar på 2 badrum. Det fjärde rummet har ett eget badrum. Men alla gäster får låna våra morgonrockar för att bekvämt kunna gå mellan rummen och badrummen. 

En riklig  – och om vi får tro våra gäster – härlig frukostbuffé serveras med så många lokala produkter som möjligt. Våra ägg och leverpastejn t.ex. köps på gårdsbutiken i närheten. Naturligtvis tar vi reda på gästernas önskemål och dieter och anpassar utbudet.  

Det fullt utrustade köket får fritt användas och ”närmaste omgivningen” bjuder på massa olika sittplatser; gårdsplanen, trädgården, stort trädäck, paviljongväxthus samt 3 olika sittplatser fördelade i vår härliga trädgård. Vi ställer gärna ut en grill till gästernas förfogande. Hundar är tillåtna. 

Inom en kvarts avstånd från Fattigstugan når man t.ex Helsingborg city  – Knutpunkten (och 20 min senare Helsingör/Danmark),
Mölledammarna, Råås dalgång, Wallåkrabygden (Wallåkras stenkärlsfabrik, Tomatens hus etc och Väla köpcenter.

Vi tar emot direktbokningar via telefon 070-3391130, e-mail: hasslundafattigstuga@gmail.com eller via ”airbnb” där vi är medlemmar.

LÄS MER

SE ALLA B&B PÅ KARTAN

Hälsningar Marlise & Sven-Olov
Hässlunda Fattigstuga B&B
Boserupsvägen 3
253 56 Mörarp
070-339 11 30