När sömmerskan och designern Linda från Danmark mötte fotografen, filmaren och författaren Sven från Sverige startade en annorlunda livsresa. När det kreativa paret efter många år i Afrika landade i Afrikahuset, en svartmålad, fyrlängad gård på Hallandsåsens södra sluttning, var det med huvudena fulla av minnen och idéer.

I Afrikahuset i lilla Hjärnarp finns nu både utställning, butik och café med fantastisk atmosfär och massor att upptäcka. Inte minst är det ett måste att checka in på någon av de filmvisningar som erbjuds varje öppetdag.

Filmerna är skapade av dem själva, till exempel en film från en traditionell massajby i Kenya, långt uppe i bergen dit inga vita människor färdas. Och i andra filmer får besökaren möta Jane Goodall samt får följa med på safari i Masai Mara.

En heldag i Afrikahuset

Ta för dig av den vackra miljön, njut av artefakter, kalebasser och stilfulla möbler med afrikanskt ursprung. Eller shoppa färggranna kläder, inredningsprylar och tyger i den lilla butiken.

Hjärnarp ligger på randen mot vackra Bjärehalvön så missa inte en vandringstur vid Sinarpsdalen eller Axeltorp. Halvvägs mot Hovs Hallar hittar du Bäckdalens Handelsträdgård och Café Orangeriet som är väl värt en omväg. Missa inte heller Kafé Bokhandlaregården som är Båstads charmigaste fika- och lunchparadis under sommartid.

LÄS MER OM AFRIKAHUSET