Tystnaden är vacker på Design5mm

Att tystnad skärper sinnena är alldeles underbart uppenbart på Design5mm. Med mjukaste filt skapar Gunilla och Anders Vardam inredning som dämpar oönskat ljud med fantasifull design. De annorlunda filtkreationerna kan ses och köpas på Design5mm.

Att filt absorberar ljud kanske man vet sedan tidigare. Men att det kan utformas så fantasifullt är en ny insikt för alla som älskar heminredning och … tystnad. Armaturer, takmobiler, tallriksunderlägg, fågelholkar, väggabsorbenter och ett och annat flygande skepp låter besökaren uppleva funktion och design samtidigt.

Stora pusselbitar i härliga färger låter väggarna bli grafiska konstverk. En hel armada med spinnakers i filt svävar högt under taket och sprider en fridfull känsla. De filtmaterial som används är miljövänlig polyester samt 100% ull.

Gunilla och Anders Vardam startade Design5mm år 2005 och har arbetat tillsammans med privatpersoner, arkitekter, företagare, inredare m fl för att skapa bra ljudmiljö med fin design. Exempel på projekt är 10 rum på NationalMuseet i Köpenhamn, Skatteverket, SkiLodge i Tänndalen. Samt kommuner som Tomelilla, Stockholm, Kiruna, Ystad, Bromölla, Simrishamn, Göteborg, m fl.

Butiken är öppen söndag-onsdag kl 11.00-15.00 eller enligt bokade tider. Besök oss gärna även under konstrundan då vi håller öppet den 26 juni till den 4 juli kl 11.00-16.00.

På samma adress finns även Art Vardam som har öppen ateljé samma dagar och tider.

LÄS MER

SE ALLA HEMINREDNINGS- och DESIGNBUTIKER PÅ KARTAN