Isländska puddingsemlor möter tangoröda marsipantårtor

Kärleken till lilla Vollsjö fick två scenmästare och en tangoinstruktör, båda med stora vida världen som arbetsfält, att med varsam hand ge det lilla femtiotalshaket Vollsjö Hembageri en ny chans. Med lejongula medaljongtapeter som fond doppas nu både småkakor i skånsk påtår och tangotår i argentiska danseskor. Allt ackompanjerat av sköna femtiotalslåtar ut jukeboxen av märket Rock-Ola och en och annan tangolåt av Astor Piazzola.

Kakor, bakelser och tårtor växer fram i det lilla köket och i recepten märks ägarnas kärlek till både Vollsjö, Island och Argentina; Isländska puddingsemlor, långrandiga radiokakor, glutenfria frökex, skånska marängsnurror, tangoröda marsipantårtor, hemlagade praliner och mycket mer.

Tangoaftnar ordas regelbundet och i det lilla sidorummet finns ett överflöd av vackra tangoskor att smycka fötterna med, allt för att matcha de rödturkosa galonstolar och de havsblåa Vollsjötofflor som dröjt sig kvar i caféet. En och annan gång bjuder caféet in till Royal Afternoon Tea och Sveriges, Islands och Argentinas nationaldagar firas förstås med pompa och ståt. Se programmet på Facebook.

LÄS MER OM VOLLSJÖ HEMBAGERI

FACEBOOK

ÖPPETTIDER

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN