Ystat med kärlek på Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Inte behöver man stånga sig fram på den ödsligt vackra grusvägen fram till Vilhelmsdals Gårdsmejeri, som efter dryga 150 år blivit getgård och gårdsmejeri. Avelsbockarna Carl-Filip och Folke viftar i alla fall lite slött på sin tunga huvudbonader och välkomnar besökarna från sin enrumssvit på gården.          

Medan grannens Jerseykor maler på som bäst mumsar gårdens egna getter på doftande hösilage gjord på en hel midsommarnattsdröm; getärt, gul sötväppling, luzern och blå lupin. Löv, kvistar och bark byter av menyn ute i hagen. Här på gården mår djuren lika oförskämt bra som besökarna efter att ha spanat in Lill-Stina, Feta Greta och Harald Blåtand i din lilla butiken.

På den fyrlängade gamla skånegården producerar Christine och Lars Anderberg idag mer än 20 olika handgjorda ostar, gräddgul yoghurt, hemkärnat smör och lenaste filmjölk. Allt görs kärleksfullt för hand och bara naturliga råvaror finner sin väg hit.

LÄS MER