Hembakta verk mellan anrika tegelväggar

 Krapperups slottspark är under hela året en helt ljuvlig plats för promenader. Sommartid passar det kanske bra med en fika i Krapperups Café och Slottsbod på Krapperups stallplan. Hembakta bakverk och en eller annan räkmacka slinker ner utan problem.

Krapperup är en av Skånes äldsta sätesgårdar och har anor från 1300-talet. I det gamla stallet finns en konsthall som drivs av Kullens konstförening. Kostallet är ombyggt till musikhall där konserter arrangeras under sommaren.

Kaffestugan finns i den före detta smedjan och det går att sitta inomhus i den fina lokalen, ute på gårdsplanen eller i parkmiljö under ett gigantiskt kastanjeträd. Här finns också en liten bod där du kan fynda delikatesser och vackra saker.

Om du ser något vitt skymta förbi i ett slottsfönster kanske det är vita frun som spökar för dig. En icke verifierad sägen berättar att vita frun varje nyårsnatt vandrar genom slottet för att spegla sig i en spegel bakom en viss tavla. Om tavlan faller i golvet händer det hemska saker …

LÄS MER HÄR OM KRAPPERUPS CAFÈ

LÄS MER HÄR

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN