Lyckotabletter och taxameter-taxar i unik vävteknik

Titta till höger mitt i backen ner mot hamnen i Kivik. En solig öppetdag viftar tygerna och väskorna välkomnande i Östersjövinden utanför HildaHilda och det lilla huset.

Grytvante-fiskar, älskarälskarej-prästkragar och rapporterande höghusfönster har minst en sak gemensamt: ett speciellt färgdjup som också får taxameter-taxens ögon att glimma sådär klurigt sött.

Alla tyger är vävda med en metod som grundaren Lott Hildebrand själv hittat på. Tekniken bygger på att varpen hela tiden är densamma medan färgerna blandas till i inslaget. Förutom att det då går att väva enstaka meter i taget blir också upplevelsen av vävnaden speciell. Som ett mjukt hologram som med glada bomullsögon tittar på dig vart du än går.

Bindningstekniken är lika speciell som öppettiderna, det är bara under påsken samt juli och augusti som det går att besöka butiken i Kivik. Men passa på om du är i Kivik då. En färgglad tallrikstablett från HildaHilda fungerar nämligen som en lyckotablett vilken regnig kökssöndag som helst under hela resten av året.

LÄS MER HÄR

ÖPPETTIDER

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN