Blygsamt pittoresk med ljuvlig havsutsikt

Ett mellanting mellan en fantasifull piratskeppslekplats, en görfin göteborgsk fiskebod och en intim familjekrog i en italiensk småbåtshamn. Om Ålabodarnas Hamnkrog inte är världens minsta restaurang så är det inte långt ifrån. Dessutom är nog Ålabodarna en av de mest genuint pittoreska platserna i Skåne, med ljuvligt vackra hus och fantastisk utsikt mot Ven.

Restaurangen ligger just nere vid vattnet, lite blygt mellan fiskebodarna, och erbjuder fullständiga rättigheter och två rustika trädäck. Tjugo meter från de skönt insuttna träbänkarna finns en fin badbrygga med hoppdjup i vattnet.

Menyn är generös och innehåller smårätter med lagom skånsk Medelhavskänsla, ofta ackompanjerade med nybakt bröd från Röstånga mölla. Ålabodarnas och Helgas Hamnkrog är väl värd en egen utflykt, om så bara för en svalkande öl eller en småsnygg macka.

I södra delen av Glumslöv by finns en väg ner till Ålabodarna, skylt finns. Följ vägen en bra bit ner mot havet. Strax innan man svänger ner mot havet finns en parkeringsplats. Parkera gärna här eftersom det är trångt i den lilla byn. Strosa sedan vidare längs havet söderut tills du kommer till hamnen.

LÄS MER OM ÅLABODARNA

ÖPPETTIDER

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN