Konst med berättelse och djup på Ateljé Art Vardam

Allt börjar med en berättelse, insikt, tanke eller känsla. Uttrycket kan vara spontant eller planerat. Resultatet? En målning, ett tittskåp, en skulptur eller en diorama. Det bästa är att verken numera kan avnjutas ”in real life” i Anders Vardams öppna Ateljé Art Vardam i Hedeberga utanför Tomelilla.

Anders har lång erfarenhet i sitt arbete som konstnär, skulptör och designer. Han har lett utbildningar och kurser i hantverket att måla i olja, akryl, gouache, akvarell samt tecknande i kol och blyerts. Han utbildar även i skulptur och i ämnen som bildanalys och bildfilosofi.

En diorama är typ ett tittskåp där konstnären skapar en upplevelse på djupet. Anders konstdioramor har många olika teman som tilltalar både barn och vuxna. Tittskåpen är uppbyggda av målningar och återvunnet material som gamla trasiga leksaker, växter från trädgården och annat som han hittat i naturen och överallt.  Temat kan vara djur, trädgård, byggnader, marint, militärt, och mycket mer. Alla dioramor har en egen spännande berättelse.  

Anders konstverk tilltalar både män, kvinnor och barn. I den öppna ateljén finns målningar, skulpturer, dioramor och tittskåp. Barnens favoriter är tittskåpen med traktorer, djur, trädgårdar, m m.

Anders konstverk har blivit uttagna till Liljevalchs Vårsalong,  Väsby Konsthall, Österlensalongen på Gyllengården, Galleri Hultman, m fl.

Ateljén är öppen söndag-onsdag kl 11.00-15.00 eller enligt bokade tider. Besök oss gärna även under konstrundan då vi håller öppet den 26 juni till den 4 juli kl 11.00-16.00.

På samma adress finns även Design5mm som har öppen butik samma dagar och tider.

LÄS MER

SE ALLA UTSTÄLLNINGAR PÅ KARTAN