En dag med drag på Ängelholms Flygmuseum

På det bokskogsinramade området Valhall Park ligger Ängelholms Flygmuseum. Här fanns tidigare Skånska flygflottiljen F 10, en flottilj med anor från 40-talets Malmö/Bulltofta. Museet är idag ett uppskattat och välbesökt turistmål i Nordvästskåne.

På Ängelholms Flygmuseum visas inte bara propeller- och jetflygplan, utan dessutom lite av hur livet och verksamheten tedde sig för värnpliktiga och olika yrkesgrupper. Här kan man se hur värnpliktiga bodde i träbaracker på så kallade krigsbaser, känna på atmosfären i ett ”hemligt” bergrum varifrån jaktplanen leddes eller se hur det dukades till fest inför den årliga gåsamiddagen på officersmässen.

Därutöver finns det flygplan, uniformer, flygutrustningar och teknik genom tiderna att studera. En separatutställning berättar om bygdens Elsa Andersson, Sveriges första kvinnliga aviatris. Filmvisning non-stop förekommer i museibiografen.

Flygmuseet har tre flygsimulatorer som du är välkommen att flyga. Det finns möjlighet att flyga flera olika flygplantyper, och det finns också en Knattesimulator.

I museishopen finns massor av flyganknutna artiklar som flyglitteratur, byggmodeller, temakläder och trevliga souvenirer. En cafeteria med självservering erbjuder en vilopaus efter en spännande rundvandring genom regionens största flygmilitära museum.

Kanske vill du ta med hela företaget, kompisgänget eller föreningen och göra ett gruppbesök? Kontakta då museets bokningsansvarige på telefon 070-352 91 71. Eller läs mer via hemsidan: www.engelholmsflygmuseum.se

Exteriörbilden är tagen av Ulf Ohlsson och interiörbilden av Henrik Näsström.

LÄS MER

ÖPPETTIDER