Drömmar om kärlek, hantverk och nybakade kakor 

Ibland överträffar verkligheten sagan. Till exempel när en sömmerska och designer från Danmark och en fotograf, filmare och författare från Sverige råkar mötas i Örebro. Och då en fantastisk historia om kärlek, massajer, sorg, lycka, hantverk, vackra tyger, vilda djur, nyborrade brunnar, afrikansk mat och nybakade kakor får sin början och slutligen landar i Afrikahuset i lilla Hjärnarp.

Mest sagolikt i denna verklighetens Tusen och en natt är nog ändå att alla vi andra är välkomna att ta del av hela härligheten. För trots att Linda och Sven numera bor och verkar i Sverige så lever både minnena och drömmarna om det storslagna Afrika kvar i en svartmålad, fyrlängad gård på Hallandsåsens södra sluttning. Namnet Afrikahuset känns självklart men likväl är känslan och upplevelsen överraskande genuint afrikansk.

Ta för dig av den vackra miljön, njut av artefakter, kalebasser och stilfulla möbler med Afrikanskt ursprung. Shoppa färggranna kläder, inredningsprylar och tyger i den lilla butiken. Titta på filmer om massajer, sitt och prata en stund vid fika bordet och passa på att få en pratstund med värdparet. Kanske bokar du samtidigt in dig på nästa Afrikaresa med Linda och Sven som ciceroner. Karibu sana!

LÄS MER OM AFRIKAHUSET

ÖPPETTIDER

SE ALLA PLATSER PÅ HUVUDKARTAN